arwpost problem

Forum dedicated to older versions of EMS package (WRFEMS v3.2, v3.1 or older). Support is user-to-user based, so please help others if you can.
capitanlibeccio
Posts: 18
Joined: Sat Feb 13, 2010 9:36 am

arwpost problem

Post by capitanlibeccio » Fri Dec 09, 2011 4:07 pm

Hi,
i have a problem with arwpost in 3.2.1.5.34.beta
if i type arwpost.exe i have this error: Error opening file namelist.ARWpost

Can someone help me ?
Thanks

rodi
Posts: 57
Joined: Tue Apr 05, 2011 8:00 pm
Location: Genoa - Italy
Contact:

Re: arwpost problem

Post by rodi » Sat Dec 10, 2011 10:17 am

Hi capitanlibeccio
you can try to open the file "namelist.ARWpost" present into the arwpost directory.
Then change the following lines:
......................
&datetime
start_date =(the date of the first wrfout_d01 file) e.g'2011-11-09_06:00:00',
end_date = (the date of the last wrfout_d01 file) e.g'2011-11-10_18:00:00',
interval_seconds = 3600,
tacc = 0,
debug_level = 0,
/

&io
io_form_input = 2,
input_root_name =(insert the correct path of the directory where are placed the wrfout_d01_* files ) eg.'/usr1/wrfems/runs/T/wrfprd/wrfout_d01_*'
output_root_name = (insert the path of the directory where you want to save the file created) e.g'/usr1/wrfems/runs/T/emsprd/grads/arw'
plot = 'all_list'
fields = 'height,pressure,tk,tc'
mercator_defs = .true.
/
split_output = .true.
frames_per_outfile = 2
.................................................

Now ARWpost should work correctly.
Good luck
Rodi

capitanlibeccio
Posts: 18
Joined: Sat Feb 13, 2010 9:36 am

Re: arwpost problem

Post by capitanlibeccio » Mon Dec 12, 2011 2:15 pm

I have the same error , i think is one bug of the latest release. Can someone test it ?
Thanks

rodi
Posts: 57
Joined: Tue Apr 05, 2011 8:00 pm
Location: Genoa - Italy
Contact:

Re: arwpost problem

Post by rodi » Mon Dec 12, 2011 9:46 pm

5 minutes ago I've tested arwpost and it works.
Rodi

capitanlibeccio
Posts: 18
Joined: Sat Feb 13, 2010 9:36 am

Re: arwpost problem

Post by capitanlibeccio » Sun Feb 24, 2013 5:58 pm

can someone help me with this error?

!!!!!!!!!!!!!!!!
ARWpost v3.0
!!!!!!!!!!!!!!!!
ERROR: Error opening file namelist.ARWpost

meteoadriatic
Posts: 1600
Joined: Wed Aug 19, 2009 10:05 am

Re: arwpost problem

Post by meteoadriatic » Sun Feb 24, 2013 6:10 pm

Still didn't resolved problem?

Do you have namelist.ARWpost file and if yes, what is it's location?

capitanlibeccio
Posts: 18
Joined: Sat Feb 13, 2010 9:36 am

Re: arwpost problem

Post by capitanlibeccio » Sun Feb 24, 2013 6:15 pm

no i have the same problem. It is in /wrfems/util/arwpost and my namelist.ARWpost is

&datetime
start_date = '2013-02-24_03:00:00',
end_date = '2013-02-24_09:00:00',
interval_seconds = 3600,
tacc = 0,
debug_level = 0,
/

&io
input_root_name = '/wrfems/runs/arw/wrfprd/wrfout_d02_2013-02-24_03:00:00'
output_root_name = '/wrfems/runs/arw/wrfprd/test'
plot = 'all_list'
fields = 'height,pressure,tk,tc'
mercator_defs = .true.
/
split_output = .true.
frames_per_outfile = 2


plot = 'all'
plot = 'list'
plot = 'all_list'
! Below is a list of all available diagnostics
fields = 'height,geopt,theta,tc,tk,td,td2,rh,rh2,umet,vmet,pressure,u10m,v10m,wdir,wspd,wd10,ws10,slp,mcape,mcin,lcl,lfc,cape,cin,dbz,max_dbz,clfr'


&interp
interp_method = 0,
interp_levels = 1000.,950.,900.,850.,800.,750.,700.,650.,600.,550.,500.,450.,400.,350.,300.,250.,200.,150.,100.,
/
extrapolate = .true.

interp_method = 0, ! 0 is model levels, -1 is nice height levels, 1 is user specified pressure/height

interp_levels = 1000.,950.,900.,850.,800.,750.,700.,650.,600.,550.,500.,450.,400.,350.,300.,250.,200.,150.,100.,
interp_levels = 0.25, 0.50, 0.75, 1.00, 2.00, 3.00, 4.00, 5.00, 6.00, 7.00, 8.00, 9.00, 10.0, 11.0, 12.0, 13.0, 14.0, 15.0, 16.0, 17.0, 18.0, 19.0, 20.0

meteoadriatic
Posts: 1600
Joined: Wed Aug 19, 2009 10:05 am

Re: arwpost problem

Post by meteoadriatic » Sun Feb 24, 2013 7:28 pm

OK, is the ARWpost.exe in the same directory?

capitanlibeccio
Posts: 18
Joined: Sat Feb 13, 2010 9:36 am

Re: arwpost problem

Post by capitanlibeccio » Sun Feb 24, 2013 7:35 pm

arwpost.exe in /wrfems/util/arwpost/bin
namelist.arwpost in /wrfems/util/arwpost

namelist.arwpost must be in in the same directory (/bin) ?

meteoadriatic
Posts: 1600
Joined: Wed Aug 19, 2009 10:05 am

Re: arwpost problem

Post by meteoadriatic » Sun Feb 24, 2013 8:59 pm

capitanlibeccio wrote:namelist.arwpost must be in in the same directory (/bin) ?
Yes copy it in same directory or create a symlink. This should solve the problem.

Post Reply